Baser

Westhelicopter är rikstäckande! Våra tre permanenta baser har en bra strategisk placering (Luleå, Kiruna, Karlstad) där vi inom rimliga tider når större delen av norra Skandinavien. Förutom Skandinavien opererar vi även ute i Europa.

Huvudbas:

Westhelicopters huvudbas är stationerad i Luleå, bara någon minut från Luleå Airport samt Luleå centrum. Här hittar ni vårt huvudkontor samt vår godkända och certifierade PART-145 verkstad. Vi är även godkända för hantering av egna tankningsstationer i anslutning till byggnaden, där vi hanterar både 100LL och JET A1. Westhelicopter erhåller också ADR-utbildad personal och egen lastbil för effektiv bränslehantering ute i fält.

Vår nyrenoverade huvudbas på 1300 kvm fördelat på två plan innefattar förutom vår PART-145 verkstad på 400 kvm också sex rymliga kontor, två kök, fyra toaletter, en bastu/dusch/relax-avdelning, ett övernattningsrum, ett konferensrum och ett arkiveringsrum. Vi har även en del av huvudbasen till uthyrning. Är du eller ditt företag intresserad av att hyra kontor/konferensrum, ta kontakt med vår VD Henrik Morin.


Certifierad Part-145 verkstad:

Westhelicopter har sedan 2004 en godkänd och certifierad flygverkstad i anslutning till vår huvudbas i Luleå. Vi tillhandahåller kvalificerat helikopterunderhåll i enlighet med PART -145 (Flygverkstadstillstånd) samt innehar en teknisk chef och en årsanställd tekniker vilket gör att vi, förutom att göra underhåll, service och reparationer på våra egna helikoptrar även kan erbjuda dessa tjänster till andra bolag och privatflygare. Vid eventuella frågor om underhåll, service eller reparation, kontakta vår tekniska chef Bengt Berglund.

Maskintyper vi har tillstånd för enligt PART -145:
Eurocopter AS 350 Base/Line Maintenance
Eurocopter EC 120 Base/Line Maintenance
Robinsson R44 Base/Line Maintenance

Övriga baser:

Kiruna flygplats – året runt
Karlstads flygplats – året runt
Kiruna Mattarakka – huvudbas Kiruna under sommarhalvåret
Ylipää – sommarhalvåret
Abisko – sommarhalvåret